Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: enational.ro

Adam Crăciunescu, AUT din Consiliul de Administraţie al ROMSILVA

Foto: enational.roVâlceanul Adam Crăciunescu, director general al Romsilva, a fost revocat din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Regiei, ca urmare a deciziei ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Pasca Palmer.

„Referitor la funcţia de director general al RNP Romsilva, ocupată de domnul Adam Crăciunescu, conform OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, singura autoritate care poate numi sau revoca directorul general este Consiliul de Administraţie”, informează Ministerul Mediului, printr-un comunicat de presă.

Anchetat penal, alături de Hrebenciuc, Adam şi Chiuariu

Adam Crăciunescu este implicat în dosarul retrocedărilor ilegale, în care sunt cercetaţi şi foştii deputaţi Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, precum şi senatorul Tudor Chiuariu.

Dosarul, în care Crăciunescu este urmărit penal, este instrumentat de procurorii DNA Braşov, iar prejudiciul, conform anchetatorilor, se ridică la suma de 303.888.615 euro, contravaloarea a 43.227 ha teren forestier.

Procurorii DNA susţin că Adam Crăciunescu nu ar fi reprezentat corect interesele Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva deoarece, prin anumite intervenţii, Tribunalul Covasna a dispus admiterea unui recurs în materia fondului funciar şi reconstituirea dreptului de proprietate pentru o mare suprafaţă de teren forestier şi de teren agricol, situate pe raza judeţului Bacău, în favoarea unei persoane, prejudiciind astfel Romsilva.

Tot procurorii mai spun că a existat o înţelegere prealabilă, pusă la cale de fostul deputat Ioan Adam, cu sprijinul unor persoane interesate.

„Decizia judecătorească ar fi fost pronunţată în contradicţie evidentă cu principiile de drept şi cu starea de fapt reală, respectiv fără prezenţa vreunui înscris nou care să schimbe starea de fapt reţinută de instanţele anterioare, fără a se efectua vreo expertiză în cauză, fără a clarifica cu probe cine a avut calitatea de proprietar deposedat în anul 1945. Astfel, a fost creat un prejudiciu, în sarcina RNP Romsilva, de 303.888.615 euro (contravaloarea a 43.227 ha teren forestier)”, mai arată DNA.