Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Zidul din Parcul Mircea cel Bătrân, dărâmat din cauza restaurantului Ariel?

Ploile din ultimele zile au făcut ravagii şi în Râmnicu Vâlcea. O parte din zidul de la parcul Mircea cel Bătrân a cedat, dărâmându-se pe o porţiune de 7 – 8 metri. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului, Daniel Ionescu, ne-a asigurat că zona a fost împrejmuită şi asigurată, cei de la Pieţe Prest sunt în zonă, iar evenimentul se încadrează la alunecare de teren datorită condiţiilor meteo nefavorabile.

Viceprimarul Gigi Matei, cel care coordonează lucrările de refacere a zidului se arată circumspect vizavi de construcţia restaurantului Ariel şi cere să se facă verificări în acest sens. „Am cerut expertiză tehnică să vedem dacă construcţia restaurantului Ariel a avut vreun rol în dărâmarea zidului. Construcţia continuă să preseze zidul şi trebuie să ştim cu exactitate cum stau lucrurile” – susţine Matei.

Gigi Matei spune că se aşteaptă avizele pentru ca lucrările de refacere să poată începe. „De la segmentul acesta în jos, zidul este foarte gros. Porţiunea care s-a dărâmat a fost construită ulterior, nu odată cu zidul. Era de aşteptat să pice pentru că era deja croit. Am anunţat deja structura specializată din cadrul CJ. Trebuie să vedem dacă zidul se încadrează în regimul monumentelor de cult. Este multă hârţogărie de făcut. Trebuie luate avize. O să facem şi un proiect, iar zidul care va fi construit o să încercăm să semene cu cel vechi” – a mai adăugat Matei.