Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vrem pistă de biciclete pe Valea Oltului!

Realizarea a 3.000 km de piste pe trasee velo naționale este prevazuta in PNRR. Rugam autoritatile locale sa ia in considerare aceasta oportunitate sau orice alta oportunitate de finantare a unei piste de biciclete pe Valea Oltului intre Ramnicu Valcea si Brezoi.

De ce este important?
Beneficiile unui asemenea proiect sunt incontestabile atat pe plan social, economic, ecologic cat si turistic.
O pista de biciclete pe Valea Oltului ar insemna:
– deplasări cu emisii zero și înlocuirea vehiculelor cu combustibili fosili
-reducerea congestionării traficului și a impactului negativ asupra mediului
-diminuarea accidentelor rutiere si cresterea gradului de siguranta pentru toti utilizatorii de trafic
-crearea de optiuni pentru cetatenii de toate varstele privind activitatile recreative in aer liber
-dezvoltarea comunitatilor locale si diversificarea activitatilor turistice
-oferirea catre navetisti a unor forme de transport convenabile intre domiciliu si serviciu, etc
O infrastructură modernă pentru biciclete nu este un moft, este o prioritate națională dacă ne dorim ca localitățile noastre să fie competitive cu cele din Europa!
Dupa ce Guvernul României a aprobat ‘Normele metodologice privind crearea, amenajarea şi omologarea traseelor de cicloturism’ , reprezentand una dintre reformele asumate de România prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) mai multe unitati administrativ-teritoriale si asociatii de dezvoltare intercomunitara au identificat malurile raurilor si digurile barajelor de acumulare ca varianta optima pentru construirea unor retele de cicloturism.
O infrastructură modernă pentru biciclete nu este un moft, este o prioritate națională dacă ne dorim ca localitățile noastre să fie competitive cu cele din Europa!

Petitia a reusit sa stranga in mai putin de 1 an peste 4000 de semnaturi, a fost reflectata in numeroase articole de presa locala si nationala si a avut parte de o initiativa legislativa formulata de catre un deputat valcean.