Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vosganian ne mai abureşte un pic în cazul Oltchim

Celebra replică a actorului Ion Caramitru: “Mircea, fă-te că lucrezi” – adresată lui Dinescu, în studiourile televiziunii române, înainte de a intra în direct şi a anunţa poporul că “Dictatorul a fugit” în decembrie 1989, a rămas memorabilă şi de câte ori un politician mimează munca, ne vine în minte. În acelaşi registru se înscrie şi preocuparea ministrului Economiei, Varujan Vosganian, pentru salvarea combinatului chimic Oltchim, în contextul în care se bâjbâie în continuare, iar oamenii care muncesc în Otchim nu şi-au primit salariile de trei luni. Ministrul ne informează că s-a întâlnit cu tot felul de firme şi de consorţii care „s-au arătat interesate” de Oltchim, însă nimic concret. Doar vorbe!

MAGDA POPESCU

magda.popescu@voceavalcii.ro 

Dintr-un comunicat de presă remis redacţiei noastre de la biroul de presă al Ministerului Economiei aflăm că Varujan Vosganian s-a întâlnit joi, 11 septembrie 2013, cu reprezentanţi ai băncii de investiţii VTB Capital, Costis Spyropoulos, Director Multi-Product Orginiation & Distribution – CEEMEA Global Markets şi Miha Kosak, Executive Director Central & Eastern Europe Investment Banking, care s-au arătat interesaţi de participarea la  procedura de reorganizare judiciară a combinatului Oltchim Rm. Vâlcea.

Ministrul Varujan Vosganian le-a mulţumit reprezentanţilor băncii de investiţii din Rusia pentru interesul exprimat faţă de Oltchim şi i-a informat în legătură cu faptul că autorităţile române se află într-o fază avansată de soluţionare a situaţiei combinatului.

De asemenea, administratorul judiciar Niculae Bălan a dat informaţii despre procedura de privatizare a combinatului vâlcean şi a Platformei petrochimice Bradu.

Reprezentanţii VTB Capital au prezentat ministrului Vosganian şi administratorului judiciar profilul instituţiei financiare şi au precizat că vor să investească în România, după ce au făcut investiţii masive, potrivit propriilor declaraţii, în Rusia, Europa, Asia, Africa şi SUA.

De situaţia Oltchim s-au arătat interesaţi, în ultima perioadă, mai mulţi investitori, individual sau în consorţiu. Astfel, SIF-urile vor să formeze un consorţiu pentru investiţii la Oltchim, a cărui activitate ar urma să fie integrată cu cea a Chimcomplex Borzeşti. Fondul de investiţii israelian Fortissimo Capital şi PCC SE, acţionar minoritar al Oltchim, au anunţat, la rândul lor, că vor forma un consorţiu pentru privatizarea combinatului chimic. Totodată, un alt investitor interesat de Oltchim este producătorul de crom Yildirim din Turcia.