Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VOCEA VÂLCII a avut dreptate: PERCHEZIŢIILE DNA au vizat firma din Iaşi şi proiectul CET GOVORA

După finalizarea percheziţiilor DNA şi ridicarea de documente necesare anchetei deschise, Consiliul Judeţean Vâlcea a remis un comunicat de presă, prin care explică prezenţa procurorilor anticorupţie în cadrul instituţiei.

Aşa cum Vocea Vâlcii a anunţat încă din urmă cu 4 ore, anchetatorii au solicitat documente în legătură cu firma din Iaşi S.C. Transtech Global Engineers S.R.L., cea care a prestat servicii în cadrul proiectului de peste 22 milioane de lei de la CET Govora.

La finalul percheziţiilor DNA, preşedintele interimar al CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat, nu a permis jurnaliştilor să intre în sediul instituţiei publice, însă a dat un comunicatd e presă. Măcar e ceva!

„În data de 22.02.2016, la sediul Consiliului Județean Vâlcea a avut loc o percheziție a Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași, ocazie cu care au fost predate documentele solicitate în original și copii.

Documentele respective au legătură cu cesiunea unor creanțe de către S.C. Transtech Global Engineers S.R.L., prestatorul serviciilor de „Asistență tehnică pentru supervizarea lucrărilor pentru implementarea proiectului la sursa CET Govora”, încheiate în cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice”.