Acasă Actualitate Vine cometa ISON!

Vine cometa ISON!

Spectacol ceresc uluitor

Oamenii de ştiinţă au anunţat că, în luna noiembrie, întreaga omenire va putea admira cel mai frumos spectacol astronomic. Este vorba despre cometa ISON, ce are o coadă uriaşă şi care va putea fi văzută cu ochiul liber chiar în timpul zilei. Sigur, nu puţine sunt vocile care afirmă că, de fapt, acest corp ceresc va fi fărâmiţat de Soare şi, în acest caz, unele bucăţi ar putea lovi Terra. Mai mult decât atât, coada cometei, spun unii, care ar conţine viruşi extratereştri. Sigur, dacă cele două cazuri de adeveresc, efectele sunt catastrofale pentru oameni.

ISON s-ar putea sparge în milioane de bucăţi

Totul se va întâmpla în data de 28 noiembrie, atunci când cei care cred în teoria conspiraţiei spun că, sub influenţa Soarelui, cometa ISON s-ar putea sparge în bucăţi mai mici, ale căror traiectorii imprevizibile ar putea lovi şi Terra. Totuşi, dacă nu se va sparge, în februarie anul viitor ISON va fi atât de aproape de Pământ, încât coada ei va mătura Terra…

Oamenii de ştiinţă afirmă că impactul cu fragmentele cometei ar duce la distrugeri masive, provocând victime omeneşti foarte mari.

Trebuie să menţionăm că această cometă spectaculoasă a primit numele ISON de la International Scientific Optical Network, instrumentul care a ajutat la descoperirea sa în septembrie 2012, de către doi astronomi amatori din Rusia. Cometa are o traiectorie eliptică în jurul Soarelui, de care se va apropia la doar 1,2 milioane de kilometri pe 28 noiembrie. Această trecere relativ aproape ar putea crea o coadă uriaşă, despre care unii specialişti cred că va putea fi zărită de pe Terra chiar în timpul zilei şi va fi un spectacol uluitor.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.