Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: captura video
Preo fals

VIDEO: Preot român fals arestat la Roma

Foto: captura videoUn mic videoclip în care se vede cum un român, fals preot, abordează „victimele” sale într-o staţie de metrou din Roma – Italia, a fost făcut public vineri, 22 mai. Românul, în vârstă de 59 de ani a fost arestat pentru a treia oară pentru înşelăciune şi exercitarea în mod abuziv a profesiei, potrivit romatoday.it.

Bărbatul, travestit în popă, profita de bunăvoinţa credincioşilor şi le solicita „jertfe” pentru Biserica Ortodoxă Română. Aflat în staţia de metrou Ottaviano din Roma, acesta a fost urmărit de poliţiştii în civil şi a fost depistat în timp ce aborda mai mulţi călători şi turişti, oferindu-le rozalii, crucifixe sau iconiţe în schimbul banilor. În momentul în care poliţiştii s-au apropiat de bărbat, preotul le-a arătat o legitimaţie falsă a Bisericii Ortodoxe Române de la Roma, spunând că este preot misionar trimis de Patriarhie să strângă donaţii. Patriarhia a negat că l-ar cunoaşte pe individ.

După amprente, poliţiştii au aflat cine este „preotul” şi au observat că bărbatul nu este la prima abatere, el mai fiind arestat pentru aceleaşi fapte în aprilie 2014, în zona Eur Flaminia, când, la fel, travestit în preot şi cu o cruce mare la gât, cerşea ajutoare pentru copiii handicapaţi.

Video: romatoday.it