Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: captura video

VIDEO: „Omorâţi-i acolo unde-i întâlniţi!” ameninţă din nou ISIS

Foto: captura videoOrganizaţia Statul Islamic (SI) a dat publicităţii duminică, 24 ianuarie a.c., o înregistrare video care spune că îi prezintă pe cei nouă autori ai atentatelor care au făcut 130 de morţi pe 13 noiembrie la Paris şi ameninţă toate ţările din cadrul „coaliţiei”, inclusiv Marea Britanie.

În această înregistrare, publicată sub titlul „Omorâţi-i acolo unde-i întâlniţi”, este vorba despre patru belgieni, trei francezi şi doi irakieni. Publicată de divizia media în limbi străine a Statului Islamic, Al-Hayat Media Center, ea îi înfăţişează pe aceşti jihadişti în timp ce comit atrocităţi, cum ar fi decapitări şi executarea prin împuşcare a unor persoane prezentate ca ostatici.

Vorbind în arabă şi în franceză, mai mulţi dintre aceştia afirmă că mesajul lor „este adresat tuturor ţărilor participante la coaliţia” antijihadistă condusă de Statele Unite care a intervenit din septembrie 2014 împotriva SI în Siria şi Irak.

Înregistrarea video arată, de asemenea, o fotografie al premierului britanic, David Cameron, însoţită de o frază în engleză afirmând că „Oricine se va aşeza de partea necredincioşilor va fi ţinta săbiilor noastre”.

Videoclipul îi descrie pe cei nouă jihadişti ca „lei” care „au îngenuncheat Franţa”.

Imaginile mai conţin extrase arătând atentatele de la Paris şi operaţiunile forţelor franceze de securitate după atacuri.

https://www.youtube.com/watch?v=XERMernibQg

Video: youtube/ Howling Roster