Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO. Despre bani europeni…pentru sisteme antigrindină, de irigații și investiții în agricultură, cu Petre Daea, la Vâlcea!

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a avut o întrevedere cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a fost prezent în județ pentru a prezida conferința regională Caravana Cunoașterii „Planul Național Strategic 2023-2027”. Constantin Rădulescu a prezentat problemele din județul său și se arată convins că Daea o să-l ajute în rezolvarea lor.

„Apreciez prezența la Vâlcea, la mai puțin de o lună de la precedenta sa vizită, a ministrului Petre Daea, pe care l-am felicit astăzi pentru ambiția de a atrage, pentru sectorul agricol și dezvoltarea rurală, întreaga sumă, de 15,8 miliarde euro, pusă la dispoziția României.

Pentru că se tot vorbește despre renașterea satului românesc, l-am rugat pe domnul ministru să nu uite nici de micii agricultori de la Vâlcea, care au nevoie de sprijin și de încurajare pentru a-și dezvolta o afacere în domeniul agricol.

I-am explicat că județul Vâlcea are nevoie de irigații și că mă voi implica și voi sprijini, cu toată energia, accesarea de fonduri europene în acest scop. De asemenea, am primit asigurări că vom putea extinde sistemul antigrindină, investiție pe care am solicitat-o în urmă cu ceva timp.

L-am rugat pe domnul ministru să-și îndrepte atenția și să găsească o soluție pentru decolmatarea canalelor de scurgere a apelor pluviale, aflate în zonele agricole de la nivelul județului.

Am solicitat și preluarea, de către CJ Vâlcea, a unor clădiri aflate în proprietatea Ministerului Agriculturii și folosirea acestora în interesul public al județului.

La cum îl cunosc eu pe domnul ministru Petre Daea, sunt convins că va căuta soluții pentru rezolvarea problemelor pe care noi i le-am prezentat.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent astăzi la Vâlcea, pentru a prezida conferința regională Caravana Cunoașterii „Planul Național Strategic 2023-2027”, la care au participat directori ai instituțiilor subordonate ministerului de resort, reprezentanți ai autorităților locale, primari, dar și fermieri vâlceni interesați de atragerea de fonduri europene.

Scopul întâlnirii a fost acela de a prezenta oportunitățile de finanțare din Planul Național Strategic și a informațiilor specifice legate de accesarea fondurilor europene.” a transmis președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.