Acasă Actualitate Victor Ponta, vedetă pentru presa turcă. La inaugurarea tunelului Marmaray

Victor Ponta, vedetă pentru presa turcă. La inaugurarea tunelului Marmaray

Premierul a participat la inaugurarea tunelului Marmaray, care leagă, pe sub strâmtoarea Bosfor, partea asiatică și cea europeană a Turciei. Prezenţa lui Ponta în Turcia s-a bucurat de o largă mediatizare în presa turcă, care a evocat expresia premierului României, Victor Ponta, care a apreciat că este vorba despre un „succes istoric”, precum și mesajul legat de importanța acestui proiect pentru unirea Asiei cu Europa.

Cotidienele și portalurile de știri Turkiye, Hürriyet, Today’s Zaman, Turkish Daily News sunt doar o parte din canelele media turce care au acordat ample spații relatărilor despre evenimentul care a avut loc la Istanbul și vizitei premierului român.

„Remarcând că proiectul va lega din nou Europa de Asia, de data aceasta pe cale feroviară, precum un nou Drum al Mătăsii, Ponta a calificat Marmaray ca o mare realizare, „care a putut reuşi doar cu ajutorul unor oameni mari şi unei conduceri măreţe”, au subliniat jurnaliștii de la Hürriyet.

Atitudinea jurnaliștilor turci față de participarea premierului român la evenimentul de la Istanbul a indicat, fără prea mari nuanțe, că acesta a fost perceput oarecum drept un reprezentant al UE și nu doar al unui stat partener. Deși la eveniment au participat și oficiali spanioli sau germani, atenția acordată acestora de presa turcă a fost aproape inexistentă.

De altfel, respectul de care s-a bucurat premierul român din partea turcilor a fost dovedit și de dezvelirea la Istanbul a unei plăcuțe comemorative dedicate domnitorului român Constantin Brâncoveanu.

Este pentru a doua oară în ultimele două luni când premierul român se vede cu omologul său turc, nu mai devreme de luna septembrie Victor Ponta efectuând o vizită oficială la Ankara, unde s-a întâlnit și cu președintele Republicii Turcia, cu președintele Parlamentului turcesc, dar și cu reprezentanții comunității de afaceri.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul
Articolul precedentCrin Antonescu: „După alegeri nu a mai existat USL”
Articolul următorCosti Rădulescu a sărbătorit Halloween-ul alături de elevii de la „Anton Pann”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.