Acasă Actualitate Viceprimarul Vasilache se implică în rezolvarea problemelor alunecărilor de teren

Viceprimarul Vasilache se implică în rezolvarea problemelor alunecărilor de teren

MĂSURI. O conductă de gaze amplasată chiar la intrarea în oraşul Băile Olăneşti a fost pusă în pericol de o alunecare de teren, o porţiune de drum surpându-se şi riscând să cadă pe ţeavă. Viceprimarul Sorin Vasilache, împreună cu prefectul Mircea Nadolu, au luat primele măsuri, decizând să lege conducta de gaze ce era în pericol de a cădea odată cu drumul, îndepărtând astfel pericolul.   

Precipitaţiile abundente au făcut prăpăd în judeţul Vâlcea, reactivând alunecările de teren. Autorităţile vâlcene au intrat însă în alertă din cauza surpării unei porţiuni din drumul naţional 64, chiar la intrare în staţiunea Băile Olăneşti, care a pus în pericol o conductă de gaze amplasată chiar pe marginea drumului. Viceprimarul oraşului Olăneşti, Sorin Vasilache, şi prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu, au ajuns imediat la faţa locului, constatând că drumul s-a scufundat în unele locuri 30 de centimetri, în altele 50 centimetri. „La intrarea în oraşul Băile Olăneşti, a fost afectat carosabilul pe o porţiune de 40 metri şi vorbim despre DN64A. Alunecarea de teren a ajuns la aproape 1 metru de ţeava de gaze şi deasupra conductei de canalizare a oraşului Băile Olăneşti. Evoluţia prăbuşirii drumului a fost urmărită timp de mai multe zile de cei de la Drumurile Naţionale şi de reprezentanţii Primăriei. S-au făcut măsurători şi s-a constatat că nu există scăpări de gaze. De asemenea, s-a delimitat perimetrul şi nu a fost pusă în pericol siguranţa participanţilor la trafic” – ne-a declarat Bogdan Popescu, consilier al prefectului Mircea Nadolu.

Sorin Vasilache a luat primele măsuri

Prezent la faţa locului, viceprimarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache, ne-a declarat că alunecarea de teren s-a produs cel mai probabil datorită precipitaţiilor abundente, dar şi a apelor subterane. Sorin Vasilache, alături de prefectul de Vâlcea, au luat primele măsuri, decizând să lege conducta de gaze ce era în pericol de a cădea odată cu drumul. „Am intervenit cu un buldoexcavator pentru a decoperta asfaltul şi a îndepărta pământul de pe ţeava de gaz, urmând ca aceasta să fie ancorată de un capăt de pod. Astfel, dacă se accentuează alunecarea, ţeava va rămâne suspendată şi eliminăm pericolul, asigurând în continuare alimentarea cu gaze” – ne-a declarat viceprimarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache. Miercuri, 30 mai a.c., viceprimarul Vasilache a avut o întrevedere cu reprezentanţi ai Drumurilor Naţionale de la Craiova, cu cei de la DistriGaz, precum şi cu poliţiştii rutieri, purtând discuţii pentru elaborarea unor studii geotehnice şi găsirea unor soluţii de consolidare a terenului şi refacerea drumului în maximum două luni de zile. „Se va devia conducta de gaz şi se va trece pe partea stângă a drumului naţional şi se vor muta doi stâlpi de electricitate” – ne-a mai spus viceprimarul Vasilache. În acest moment, circulaţia rutieră la intrare în Olăneşti a fost deviată pe strada Forestierilor.

CLAUDIA STANCIU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.