Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vânzători de petarde și artificii depistați, din nou, în Vâlcea

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea continuă acţiunile pe linia respectării Legii nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive.

Astfel că, la data de 28 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase i-au depistat în flagrant delict pe S.V., de 39 de ani, domiciliat în localitatea Brăhăşeşti, judeţul Galaţi şi pe B.M., de 37 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti, care intenţionau să tranzacţioneze, fără drept, 20 de baterii de artificii a câte 25 de focuri fiecare.

De asemenea, la data de 29 decembrie a.c., poliţiştii l-au depistat pe C.N., de 25 de ani, din oraşul Băbeni, în timp ce oferea spre vânzare, pe strada Luncavăţ, din oraşul Băbeni, 1 baterie de artificii cu 25 de focuri, 1 baterie de artificii cu 7 focuri şi 61 de petarde.

Faţă de persoanele în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept şi comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, iar articolele pirotehnice au fost indisponibizate în vederea continuării cercetărilor penale.