Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Un pompier aflat în timpul liber a ajutat la stingerea unui incendiu la o gospodărie (foto)

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați în această dimineață, la ora 05:25, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodarească (fânar) în localitatea Alunu, sat Coltești. Pentru salvarea gospodăriei, la fața locului au fost trimise două echipaje de stingere. La sosirea acestora la locul intervenției, incendiul se manifesta la partea superioară a fânarului în care se aflau depozitate câteva tone de furaje.
Extinderea incendiului a fost limitată de intervenția promptă a colegului nostru, plt adj. Popescu Simion, aflat în tura liberă, care, până la sosirea echipajelor de intervenție, a realizat un dispozitiv de stingere improvizat, salvând astfel locuința și o stupină, aflate în imediata apropiere.
Până la stingerea flăcărilor, au ars : suprastructura din material combustibil a anexei, în suprafață de aproximativ 24 mp., aproximativ 5 tone de furaje și s-a degradat învelitoarea din plăci de azbociment.
În urma verificărilor, rezultă că flăcărilie s-ar fi declanșat în urma folosirii focului deschis, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.
Pentru a preveni astfel de situații, recomandăm respectarea următoarelor reguli :
• Păstrează chibriturile şi brichetele departe de copii, şi, dacă este posibil, închise.
• Nu aşeza lumânările aprinse în apropierea materialelor combustibile.
• Lumânările aprinse se amplasează într-un suport stabil, incombustibil.
• Înainte de a părăsi o încăpere, stinge toate lumânările.
• Se interzice folosirea chibriturilor, lumânărilor, lămpilor de iluminat cu petrol, în spaţii cu pericol de incendiu/explozie, cum sunt: depozite de furaje, grajduri, magazii, poduri sau spaţii în care se simte miros de gaz şi altele asemenea.
• Se interzice folosirea flăcării pentru verificarea etanşeităţii buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului/ conductei de gaz; verificarea se face numai cu emulsie de apă cu săpun.
• Arderea resturilor menajere se face doar la distanţe corespunzătoare de locuinţe şi anexe gospodăreşti, asigurându-se supravegherea pe tot parcursul acesteia. Înainte de a părăsi locul de ardere, se stinge cu apă.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Sursa foto: ISU Vâlcea