Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA. Un bărbat de 60 de ani, la spital după ce a explodat o butelie

Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați în cursul zilei de astăzi, 4 mai ac., la ora 10.06, pentru înlăturarea efectelor exploziei unei butelii, în comuna Orlești, sat Silea.

Membrii echipajului de stingere ajunși la fața locului au constatat că, în urma deflagrației, interiorul locuinței în care s-a produs a fost avariat, acoperișul locuinței a fost de asemenea deteriorat, iar proprietarul locuinței (B.G., de 60 de ani), prezenta arsuri de gradul I si II la nivelul membrelor superioare și la față.
Din fericire, nu au existat și alte victime rănite grav, iar explozia nu a fost urmată de incendiu.
Pentru înlăturarea pericolului, din interiorul locuinței au fost evacuate alte două butelii de aragaz. Persoana rănită a primit îngrijiri medicale preliminare, la locul intervenției, ulterior fiind transportată la UPU Slatina, pentru îngrijiri și investigații suplimentare.
Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că, butelia avea scăpări de gaz, racordul fiind slăbit, proprietarul fiind surprins de explozie exact în momentul în care acesta a pătruns în încăpere.

Reamintim cetățenilor că este important să respecte următoarele măsuri pentru a nu își pune în pericol viața:
• Nu fuma niciodată în apropierea lichidelor inflamabile.
• Nu aşeza buteliile de gaze în apropierea surselor de căldură ori sub acţiunea directă a razelor solare.
• Nu folosi butelii de gaze lichefiate fără regulatori de presiune, cu garnituri deteriorate ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete.
• Nu încălzi buteliile cu flacără şi nu le folosi în poziţie culcată, răsturnată sau înclinată.
• Se interzice transvazarea gazului din butelii în orice alte recipiente sau folosirea de butelii improvizate.
Mai multe informații găsiți pe platforma
www.fiipregatit.ro.