Acasă Actualitate VÂLCEA: Turişti salvaţi de jandarmii montani de la Postul Voineasa (foto)

VÂLCEA: Turişti salvaţi de jandarmii montani de la Postul Voineasa (foto)

Echipajul de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Voineasa a fost solicitat în seara zilei de 1 noiembrie, în jurul orelor 17.00, printr-un apel 112, să intervină pentru doi turişti vâlceni aflaţi în dificultate pe Vârful Fratoşteanu.

În urma apelului s-a constituit un echipaj de jandarmerie care a plecat în căutarea turiştilor şi care a păstrat în permanenţă legătura cu aceştia pentru o locaţie cât mai exactă. După aproximativ o oră şi jumătate de căutări, turiştii au fost găsiţi epuizaţi şi înfriguraţi la Stâna Fratoşteanu.

Turiştii, un bărbat şi o femeie cu vârste cuprinse între 23-24 de ani, au mărturisit jandarmilor că după ce au lăsat de dimineaţă autoturismul parcat la Curmătura Vidruţei s-au plimbat pe traseul marcat, iar la întoarcere au decis să meargă pe alt drum. O dată cu lăsarea întunericului şi-au dat seama că s-au rătăcit, moment în care au solicitat ajutor prin apelul unic 112.

Au fost îndrumaţi să se deplaseze cu ajutorul GPS-lui de pe telefon către Stâna Fratoşteanu pentru a fi preluaţi de către jandarmi.

Cei doi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost conduşi în siguranţă până la Curmătura Vidruţei, unde se afla autoturismul personal al acestora. Tinerii le-au mulţumit jandarmilor pentru ajutor şi au plecat spre casă.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.