Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Situația drumurilor și rețelelor electrice, după CODUL GALBEN din noaptea de 18 spre 19 noiembrie

Urmare a fenomenelor hidrometeorologice înregistrate în intervalul 18 – 19 noiembrie 2018, când la nivelul judeţului Vâlcea au căzut precipitaţii sub forma de ploaie, lapoviţă şi ninsoare (stratul de zăpadă fiind cuprins între 1 cm – 10 cm), prefectul județului Vâlcea, domnul Florian Marin a convocat astăzi, 19 noiembrie 2018, începând cu ora 11:30, o şedinţă de lucru cu instituţiile ce au atribuţii în gestionarea fenomenelor specifice sezonului rece, la sediul instituției.

La această ședință au fost prezenți subprefectul județului Vâlcea, doamna Aurora Gherghina precum și șefii de la: SDN Vâlcea, IPJ Vâlcea și SPR Vâlcea, IJJ Vâlcea, ISU Vâlcea, RJADP Vâlcea (regie aflată în subordinea Consiliului Județean Vâlcea), DSP Vâlcea, Direcția Agricolă Vâlcea, SAJ Vâlcea și Distribuție Oltenia.

În cadrul şedinţei de lucru s-a prezentat situaţia existentă la ora 11:00, respectiv:

Pe drumurile naţionale: partea carosabilă este umedă, cu excepţia DN 7 A Brezoi – Voineasa – Limită jud. Hunedoara şi DN 7 D Câineni – Limită jud. Argeş, unde partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de 1–3 cm. De menționat este faptul că DN 67 C a fost închis atât pe raza județului Vâlcea între km 61+160 și 67+400, cât și pe raza județului Alba până la km 72+200, fiind montată semnalizarea de închidere de drum. Sectorul de drum pe DN 67C între km 61+160 (intersecție cu DN 7A) și km 67+400(limită județ Alba) este încadrat la nivelul de viabilitate IV având trafic foarte redus, iar din precizarea făcută de șeful SDN Vâlcea, doamna Lăcrămioara State „pe sectoarele de drumuri publice încadrate la nivelul de viabilitate IV, nu se efectuează activitate de deszăpezire, ele fiind închise traficului în perioada de iarna”, pentru menţinerea în stare de fiabilitate a drumurilor naţionale s-a intervenit cu un număr de 41 utilaje, acţionându-se cu 729 tone material antiderapant.

Pe reţeaua de drumuri judeţene: nu se înregistrează situaţii deosebite ca urmare a fenomenelor mai sus menţionate, acţionându-se până la această oră cu utilaje din dotarea RAJDP Vâlcea, fiind răspândită o cantitate de 74 tone material antiderapant (nisip şi sare).

La nivelul reţelelor de energie electrică: la această oră sunt afectate parţial 6 linii electrice cu 38 PT – uri, fiind afectaţi un număr de 1.500 consumatori din localităţile: Vlădeşti, Păuşeşti Măglaşi, Călimăneşti, Tomşani, Râmnicu Vâlcea (parţial cartier Goranu).

Echipele CEZ intervin în zonele afectate în vederea soluţionării avariilor înregistrate.