Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Minor prins la volan

 Un minor a fost surprins de către polițiștii din Lungești, ieri, în jurul orei 22:15, în timp ce acesta ar fi condus un autoturism în localitatea Lungești, județul Vâlcea, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 din Codul penal, urmând  a  se  propune  soluţie  procedurală  prin  Parchetul  de  pe  lângă  Judecătoria  Drăgăşani.

Atragem atenția părinților să nu lase la vedere, la dipoziția sau în preajma minorilor cheile de contact ale autoturismelor.

De asemenea, vă recomandăm să nu îi încurajați pe copiii dumneavoastră,  să conducă mașini, mai ales pe drumurile publice sau cu atât mai mult să le încredințați acestora autoturismele.

De reținut: Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană fără permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Cu pedeapsa prevazută la alin. (2) se sancționează și persoana care încredințează cu știință un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se află în una dintre situațiile prevăzute la alin. (1) si (2) sau unei persoane care sufera de o boală psihică ori se află sub influența unor produse ori substanțe stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.