Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA are cu ce se mândri: Cea mai bună cercetătoare este vâlceancă

Elena David este recunoscută drept cea mai bună cercetătoare din lume și lucrează la Institutul de Criogenie şi Separări Izotopice din Râmnicu Vâlcea. Numai în ultimii 10 ani, vâlceanca pasionată de chimie a avut 14 invenţii şi cereri de brevete în domeniul mediului şi energiei, recunoscute și premiate la nivel mondial. De-a lungul prestigioasei sale cariere a câștigat peste 50 de medalii și premii.

Titlul de „cea mai bună cercetătoare din lume” i-a fost decernat atât în anul 2012 la Geneva, dar și în 2014, la Bruxelles. Ultima sa invenție, pentru care a obținut și brevet, se referă la modalitatea de recuperare a polimerului ce intră în componenţa sticlei securizate. Însă, nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără o pregătire temeinică și fără mii de ore de muncă în laborator.

Elena David a început să fie pasionată de chimie, după ce a primit o notă mică la școală. Dorind să-și ia revanșa, vâlceanca noastră și-a descoperit o mare pasiune, care i-a adus satisfacții profesionale enorme. Până acum a câştigat peste 50 de medalii şi premii speciale la saloane de inventică din toată lumea.

Deși a primit numeroase oferte de a munci în străinătate, Elena David a ales Vâlcea și să muncească alături de colegii ei de la Institutul de Criogenie şi Separări Izotopice.

Elena David este membru al juriului la salonul internaţional de inventică de la Bruxelles şi membru al academiei mondiale de materiale şi procesări tehnologice. Spune că nu e uşor să fii cercetător în România pentru că lipsa fondurilor opreşte aproape orice proiect la stadiul de idee. A primit de la statul român doar câteva burse pentru că a publicat lucrări în reviste internaţionale de mare prestigiu.