Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

UPDATE GREVA FOAMEI LA OLTCHIM: 48 de angajați protestează! Secția OXO-ALCOOLI este oprită

Miercuri, 19 decembrie, ora 23:00 numărul salariaților aflați in greva foamei la Oltchim, a ajuns la 48, după ce alți 6 colegi s-au alăturat greviștilor. Secția OXO-ALCOOLI este oprită. Până la aceasta oră, autoritățile locale tratează cu indiferență protestul de la Oltchim.
”Guvernul şi Administrația Prezidențială nu au prezentat NICIO POZIȚIE OFICIALĂ față de această situație, desi cazul a fost facut public in mai multe publicații.
E ger !!!!!
Politicienii au inimi de GHEAȚĂ! !!!!!”, susțin chimiștii aflați în greva foamei.

Greviștii sunt nemulțumiți de decizia de schimbare a locurilor de muncă fără salarii compensatorii, nesiguranţa în privinţa noului patron şi presiunile exercitate în ultima perioadă asupra salariaţilor. Ei protestează împotriva deciziilor de detaşare la Chimcomplex pe care le-au primit prin poştă. Toţi greviştii sunt angajaţi la secţia Oxo-Alcooli din cadrul Oltchim Râmnicu Vâlcea.  Greviștii sunt nemulțumiți de decizia de schimbare a locurilor de muncă fără salarii compensatorii, nesiguranţa în privinţa noului patron şi presiunile exercitate în ultima perioadă asupra salariaţilor. Ei protestează împotriva deciziilor de detaşare la Chimcomplex pe care le-au primit prin poştă. Toţi greviştii sunt angajaţi la secţia Oxo-Alcooli din cadrul Oltchim Râmnicu Vâlcea.  „Printre motivele care au condus la măsura extremă a salariaţilor Oltchim aflaţi în greva foamei ar fi şi următoarele: lipsa investiţiilor în domeniul Sănătăţii şi Securităţii în Muncă (vezi accidentele de muncă din ultima perioadă), îndoieli cu privire la seriozitatea cumpărătorului activelor Oltchim (a falimentat majoritatea întreprinderilor achiziţionate în timp); nu s-a dorit privatizarea Oltchim ci s-a recurs la vânzarea pe bucăţi; procedura de vânzare nu a fost transparentă; presiunile exercitate de şefii direcţi asupra salariaţilor în ultima perioadă”, arată unul dintre greviști pe pagina sa de socializare.GREVA FOAMEI fără corturi și saci de dormit! Șoferul de pe Ambulanță era obositGreviștii acuză și nepăsarea autorițăților și instituțiilor care ar trebui să monitorizeze ceea ce se întâmplă pe platforma chimică, dar mai ales faptul că după mai bine de 12 ore de greva foamei niciun reprezent al autorităților nu a dorit să stea de vorbă cu ei „Nepăsare şi dispreţ din partea autorităţilor publice! În jurul orei 18:00, un echipaj al ISU Vâlcea şi o ambulanţă s-au deplasat pe platforma Oltchim, nu pentru a le asigura asistenţă de specialitate celor 42 de salariaţi aflaţi în greva foamei, ci pentru a-i informa că nu dispun de corturi şi nici de saci de dormit. Şoferul de pe ambulanţă le-a transmis că este obosit”, mai susțin greviștii.