Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un vâlcean numit Delegatul de Tineret al României la ONU!

În data de 23 august, a avut loc la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului, dezbaterea finală a selecţiei delegaţilor de tineret ai României la Naţiunile Unite 2019-2020.
După două zile de probe, cei de doi candidaţi care vor prelua mandatul de delegaţi de tineret sunt Teodor Cristian Blidaru şi Linh Pham. Teodor este din Râmnicu Vâlcea și absolvent al Colegiului Național de Informatică “Matei Basarab”, actualmente student în anul 5 al Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi Preşedinte al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România.
Acest program este derulat în parteneriat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerului Afacerilor Externe. Din juriu au facut parte reprezentanți din partea celor două ministere, precum şi din partea UNHCR Romania, actualilor delegaţi şi foştilor delegaţi.
„La începutul anilor de liceu, mi-am început activitatea de voluntariat în Rm. Vâlcea, în cadrul clubului Interact și consiliului elevilor din CNI Matei Basarab. Activitatea la nivel local a fost o experiență formatoare, care mi-a clădit principii solide de viață. Îmi doresc acum, în calitate de delegat, să ofer înapoi orașului, contribuind la comunitatea de tineret din Vâlcea.
După anii de reprezentare a tinerilor și activitate de voluntariat, acest program vine ca o onoare pentru mine, dar şi responsabilitate enormă pentru a duce vocea tinerilor la un alt nivel. În acest an, ca Delegat de Tineret la ONU, îmi doresc să fiu un liant între tinerii din România şi Organizația Națiunilor Unite, precum şi factorii decizionali din România. Trăim în vremurile cu cel mai mare procent de tineri din istorie. E momentul să ne facem auziți şi să contribuim activ la schimbările din jurul nostru! Câteva priorități pe care eu și colega mea, Linh, le vom lua în considerare pentru acest mandat sunt sănătatea mintală a tinerilor, modificările climatice, educația şi implicarea civică tinerilor.”, susține Teodor Blidaru.