Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un râs, felină emblematică a Carpaților, omorât de o mașină, în Vâlcea

Un râs, animal strict protejat de legile din România și nu numai, a fost lovit de o mașină, pe un drum național din județul Vâlcea. Cei de la Asociația Prietenii Berzelor din Cristian au fost solicitați să intervină pentru salvarea animalului.

Din nefericire, după ore de chin, animalul era epuizat și într-o stare gravă. Imediat după ce medicii veterinari l-au preluat, animalul a murit. Asociația Prietenii Berzelor Cristian trage un semnal de alarmă cu privire la nepăsarea oamenilor care deși văd animale rănite pe marginea drumului, aleg să-și continue drumul, fără să anunțe vreo autoritate.

“Povestea tristă a unui râs s-a scris aseară la marginea unui drum național din județul Vâlcea. Spre seară am fost sunați de cei de la ANANP Vâlcea că un râs era lovit de mașină undeva pe drumul spre Obârșia Lotrului. Urma să primim mai multe informații pe măsură ce le primeau și ei din teren. Eram cel mai aproape așa că nu s-a stat pe gânduri. Am pregătit cușca și toate cele necesare și am plecat spre el. Știam ce urmează: Valea Oltului, noapte, ninsoare. Am ajuns în jurul orei 23 dar din păcate după ore de chin animalul era epuizat. A murit la scurt timp după ce am ajuns noi. Din păcate astfel de povesti se vor mai scrie. Doar animalele vor fi diferite.De data asta a fost un râs. În rest oameni ce vor trece napăsători, spectatori vor tot fi. Și animale suferinde pe marginea drumurilor. Și asta pentru că din păcate în țara asta doar unora le pasă. “ au postat cei de la Asociația Prietenii Berzelor Cristian pe pagina lor de Facebook.