Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: marketingland.com

Turcia a interzis Facebook şi Twitter

Foto: marketingland.comO maşină capcană a explodat ieri seară la Ankara. Autorităţile din Turcia vorbesc doar despre 34 de morţi în urmă atentatului. Turcii au luat deja primele măsuri. Facebook şi Twitter au fost interzise în urma unei decizii luate de către un tribunal din Ankara. Măsură a fost dictata după ce imaginile video surprinse de o camera de supraveghere în momentul atentatului au fost publicate pe cele două reţele de socializare.

Altfel, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti şi-a exprimat poziţia vis-a-vis de cele întâmplate duminică în Turcia. “Astfel de acţiuni, care pun în pericol vieţi nevinovate, nu pot fi justificate sub nicio formă. România rămâne ferm angajată în combaterea tuturor formelor de terorism şi reiterează nevoia intensificării eforturilor internaţionale în combaterea acestora”, precizează MAE.

Măsura mai vizează alte 166 de site-uri, pedepsite la rândul lor pentru că au difuzat imagini cu procurorul mort. Anul trecut, autorităţile au luat decizia de a bloca platformele sociale pentru a împiedica difuzarea unor acuzaţii de corupţie la adresa guvernului islamo-conservator condus pe atunci de actualul preşedinte Recep Erdogan.