Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Trusa de prim-ajutor,triunghiurile reflectorizante și extinctoarele nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie de șoferi

O lege promulgată recent de președintele României, Klaus Iohannis, nu mai obligă șoferii de motociclete sau mopede să aibă la ei triunghiuri reflectorizante, trusă de prim-ajutor şi extinctor.

Sunt obiecte care „nu doar că nu pot înlătura riscurile şi complicaţiile unui accident în care aceştia ar fi implicaţi, dar le pot pune viaţa în pericol”, au precizat, pe 11 martie, la momentul adoptării proiectului de către Camera Deputaţilor, iniţiatorii propunerii legislative de la USR.

Actul normativ promulgat de către şeful statului are ca obiect de reglementare completarea art. 8 din ordonanţa de urgenţă a Guvernului 195/2002, prin introducerea unui nou alineat care să prevadă exceptarea posesorilor de permis pentru categoriile AM, A1, A2 şi A de la obligaţia de a deţine asupra lor triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor şi extinctor.

„Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele, cu excepţia celor din categoriile AM, A1, A2 şi A, tractoarele agricole sau forestiere şi tramvaiele trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim-ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu, omologate”, arată legea promulgată.