Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TRANSALPINA – Drumul regilor

E cel mai frumos drum din România, dar pentru a deveni un BRAND are nevoie de un alt NUME

Autorităţile locale din Alba, Gorj, Hunedoara, Sibiu şi Vâlcea îi cer ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, redenumirea DN67C cu un nou nume „Transalpina – Drumul Regilor”, cu scopul „devenirii unui brand”, după ce a fost străbătut de Burebista, Decebal, împăratul Traian, regele Ferdinand şi regele Carol al II-lea.

„Eu am obţinut acordul tuturor prefecţilor, preşedinţilor de consilii judeţene şi a primarilor implicaţi în această acţiune din judeţele Alba, Gorj, Hunedoara, Sibiu şi Vâlcea, pentru redenumirea şi personalizarea DN67C cu un nou nume care să redea specificul zonei, să aibă conotaţie istorică pentru această regiune geografică şi cultural-istorică, în vederea devenirii unui brand pentru turismul românesc în context european”, a precizat inginerul Adrian Vasile Pîrpăriţă-Rudeanu, reprezentantul Asociaţiei Reuniunea Mărginimii Sibiului, scrie gorjexclusiv.ro.

DN67C Transalpina, folosit iniţial de ciobani pentru transhumanţă, pe urmă de legiunile romane pentru a ajunge în inima Daciei, apoi şi de doi regi, străbate o zonă cu un potenţial turistic deosebit. Transalpina este şoseaua cea mai înaltă din România, la 2.145 metri altitudine. De la o altitudine de 260 de metri până la 2.145 în Pasul Urdele, acest drum poate fi străbătut într-o singură zi, de la un capăt la altul.

Până acum au fost propuse două nume: „Drumul românilor” sau „Drumul regilor”. Specialiștii spun că numele trebuie să țină cont de istorie, branding și de marketing, scrie evz.ro.

De altfel, în urmă cu câteva săptămâni, președintele Traian Băsescu, întrebat ce părere are despre cele două nume, a spus că ar prefera „Drumul românilor”.