Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TRAGEDIE: O tânără de 24 de ani din Păusesti Otasau s-a sinucis! VEZI AICI mesajul emoționant al primarului Avan

Tragedie în localitatea valceana Păusesti Otasau. O tanara de doar 24 de ani a ales sa-si incheie socotelile cu viata, sinucizandu-se luni,8 iulie a.c.

Tanara s-a spânzurat, după ce duminica s-a comportat absolut normal, ea chiar participând la un grătar cu toata familia.
Mesajul emoționant al primarului localității, Cătălin Avan, postat pe rețelele de socializare, este, de fapt, un semnal de alarmă pentru toți parintii pentru a se opri din agitația cotidiană si a fi mai atenti la odraslele lor.
Iata mesajul:

„Zorii diminetii de luni, a adus in comuna noastră vestea unei mari tragedii! Diana Catrina , o domnișoara de 24 de ani, a ales sa plece lângă Dumnezeu, mult prea devreme, lăsând in urma durere, lacrimi , deznădejde…depresia este la baza sinuciderilor se spune frecvent! Depresia…Dragi parinti, dragi dascăli, o spun de câțiva ani public, faceți tot ce va sta in puteri sa vedeți mereu copii fericiti la școala și acasă! Noi privim mereu copii, prin ochii adultului! Încercați va rog din suflet, sa priviți mereu copii prin ochii copilului din fiecare dintre noi! Exista in sufletul fiecaruia dintre noi, un colț unde ne simțim tot copil!! Lăsați copii sa se bucure mereu de vacanța, sa se dea cu sania pe derdeluș, sa culeagă corcodușe, sa meargă cu bicicleta, sa se balaceasca la rau( sub ochii vostri) sa culeagă mure, sa joace pitulusul, sa prindă lucurici!!! Sa se joace! Nu loviți copii, nu-i certați, nu-i amenințati cu te miri ce! Orice asemenea trauma in copilaria lor, poate deveni mai târziu o drama! Un adolescent de 18 ani in Arad , după ce ia bacalaureatul cu 9,25 alege sa plece dintre noi! Probabil sa scape de presiunea pusă pe umerii săi firavi, privind acest examen ! Haideti sa facem ceva, ca asemenea drame sa nu se mai repete! Un copil trist este la fel de bolnav ca un copil care îl doare stomacul sau care își rupe un picior sau mânuța… Faceți orice efort sa nu mai vedeți copii triști! Degeaba transmitem condoleanțe și diverse mesaje apoi celor indurearati! Nu-i ajuta cu nimic! Un bun strungar , un bun crescător de vite, un bun brutar este la fel de necesar ca un bun doctor , polițist, judecător sau primar, pentru localitate ! Nu toții copii trebuie sa devină matematicieni ! Toti trebuie sa fie buni romani! Sa-și iubească țara și sa aibă respectul necesar pentru societate! Asta trebuie sa înțelegem cu toții! In ceea ce ma privește, azi am discutat și am hotărât cu directorul Școlii Gimnaziale Pausesti, sa propunem Consiliului Local Pausesti, la prima ședința, alocarea sumelor necesare, pentru achiziția in condițiile legii, a seviciilor de consultanta de psihologie pentru copii noștri din Pausesti! Este o mică picătura intr-un ocean, raportat la nevoile copiilor noștri din 2019-nu exista psihologi in școlile rurale- dar este un pas înainte sa avem câți mai putini copii triști! Alături de eforturile ca fiecare elev sa aibă in folosință o tableta, o bicicleta, o saniuta, locuri de joaca la nivel de oraș, condiții de invatamant de top, consilierea unui pshiholog cred ca va duce in viitor, speram… sa nu mai trecem prin asemenea tragedii! Dumnezeu sa te ierte, copil bun, Diana Catrina! Condoleanțe sincere familiei tale îndurerate!”