Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tot ce trebuie sa stii despre montarea geamului de termopan

Ferestrele de termopan au capacitatea de a bloca aerul rece sa se strecoare in locuinta ta. Daca nu ai un astfel de geam, exista posibilitatea ca in anotimpul rece sa simti nevoia sa setezi centrala termica la temperaturi mai ridicate decat ar fi normal. Rezultatul acestei actiuni este reprezentat de facturi mai ridicate la caldura. In schimb, geamurile de termopan te pot ajuta sa eviti aceasta problema, deoarece ele ofera o izolare termica potrivita.

De asemenea, capacitatea termopanelor de a izola nu se manifesta doar din punct de vedere termic. Aceste ferestre ofera si protectie fonica. Astfel, daca in zona ta se desfasoara anumite lucrari de constructie sau daca se da o petrecere intr-un bloc vecin, nu te vei simti deranjat de suntele emise in exterior.

Ce sa faci inainte de montarea geamului de termopan

Inainte de montarea geamului de termopan, este necesar sa demontezi vechea fereastra. In primul rand, trebuie scoasa sticla de pe tocul ei. Apoi este necesara taierea portiunii dintre termopan si perete. Pentru acest proces poti folosi fie un polizor, fie un fierastrau. Pentru utilizarea polizorului in acest tip de lucrari, vei avea nevoie de un disc diamantat sau de un disc beton. Nu folosi discuri de lemn sau de metal, deoarece exista riscul sa te ranesti.

Urmatorul pas este scoaterea pervazului. Daca materialul este din beton, atunci il vei putea indeparta numai cu un ciocan pneumatic. Pentru a realiza acest lucru, va fi nevoie sa tai pervazul in mai multe parti si sa le scoti una cate una.

Odata ce a fost demonatata vechea fereastra, trebuie sa cureti resturile de spuma poliuretanica si praful rezultat in urma lucrarilor. Dupa ce ai terminat cu acest proces, poti incepe sa te ocupi de montarea geamului de termopan.

Cum montezi o fereastra de termopan

Pentru instalarea geamului de termopan, vei incepe cu montarea ramei. Este necesar sa faci asta prima data ca sa nu ai parte de situatia in care cadrul sa se miste in timpul lucrarilor. Dupa aceea, vei folosi un burghiu pentru a da cateva gauri in el. Odata ce ai terminat, trebuie sa verifici daca cadrul se misca sau nu. Este foarte important sa stea fix pe tot parcursul procesului de montare.

Efectuarea gaurilor este necesara, deoarece la momentul montarii vei fi nevoit sa folosesti niste ancore. Ele se vor pune in gaurile realizate de tine si fixeaza fereastra in spatiul de instalare.

Totodata, in aceasta etapa este necesara si montarea unui reflux in cadrul ferestrei. El va fi atasat de profilul de sprijin.

La final, se poate introduce sticla in cadru si va fi sustinuta de profilul de sprijin, instalat anterior.

Asadar, montarea geamului de termopan este un proces care necesita atentie sporita si implicarea specialistilor. Daca iti doresti sa schimbi ferestrele din locuinta ta, cel mai indicat ar fi sa apelezi la oameni care se ocupa cu acest tip de lucrari.