Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Top 6 mituri nefondate despre bateria smartphone-ului

Internetul reprezintă o sursă bogată de informații, însă nu totalitatea acestora este viabilă. Fiecare alege ce să creadă și ce nu, mai ales când vine vorba despre tehnologie, smartphone-uri sau diverse aspecte ce țin de acestea. Spre exemplu, subiecte destul de controversate s-au născut cu privire la bateria telefoanelor. Unele dintre acestea sunt reale, iar altele realitate. În acest sens, experții Stifler, un magazin online specializat pe vânzarea de huse și accesorii mobile, vin cu lămuriri clare – ce fac diferența între mit și realitate.

Sunt persoane care oferă sfaturi cu privire la prelungirea duratei de viața a bateriei, când fie nu se află în măsură, fie nu cunosc informații reale cu privire la acestea ci doar transmit mai departe ce și ei au auzit la rândul lor.

Sfaturi de genul nu ține telefonul în priză peste noapte, nu îl utiliza atunci cand acesta încarcă, numai după ce se descarcă bateria complet trebuie să îl conectezi la priză etc. auzim zi de zi, fiind dintre cele mai dese recomandări.

În rândurile de mai jos sunt prezentate câteva dintre miturile care cu câțiva ani în urmă erau realități, însă odată cu evoluția tehnologiei aceastea s-au schimbat. Spre exemplu, în prezent producători precum Apple și Samsung utilizează bateriile litiu – ion ce au o durată de viață de la 3 la 5 ani, în condițiile în care sunt folosite corect și îngrijite responsabil. Iată ce aflăm de la experții din spatele magazinului www.stifler.ro:

Top 6 mituri care nu sunt reale

• Încărcătoarele distrug bateria dacă nu sunt originale
Când sunt utilizate încărcătoare produse de firme cu renume, acestea nu prezintă nici un pericol pentru telefon și durata de viață a bateriei. Este adevărat că nu pot fi comparate cu cele originale, special create pentru modelul de telefon, însă nu trebuie eliminată complet varianta utilizării lor. Copiile ieftine în schimb reprezintă o problemă, fiind total neindicate.

• Telefonul nu trebuie folosit când este conectat la priză
Este doar un mit acest fapt! Atât timp cât încărcătorul utilizat este unul de calitate, folosirea telefonului în timp ce acesta alimentează bateria cu curent electric nu reprezintă nicidecum o problemă și nici nu afectează în vreun fel integritatea sa. Singurele nereguli din acest punct de vedere apar atunci când se utilizează un încărcător de o calitate îndoielnică.

• Este neindicată încărcarea telefonului pe timpul nopții, pentru că poate să distrugă bateria
O altă afirmație nefondată! Poate că înainte ca tehnologia și, implicit, domeniul gadgeturilor să evolueze era o afirmație viabilă. În timp însă lucrurile s-au modificat. Astfel, utilizând un încărcător de calitate, încărcarea pe durata nopții este complet sigură pentru telefon. Acest dispozitiv știe când încărcarea este finalizată și oprește singur alimentarea.

• Oprirea telefonului este interzisă
Poate fi făcută o scurtă comparație în acest sens cu un calculator. O pauză este necesară din când în când pentru a da un randament optim. Spre exemplu, specialiștii Apple indică oprirea completă a smartphone-ului măcar o dată pe săptămână – acțiune necesară pentru a menține bateria în formă. Este un lucru valabil atât pentru utilizatorii de Apple, cât și pentru cei cu telefoane cu sistem de operare Android.

• Conectarea la priză când bateria indică 0%
Din nou, o afirmație care nu este motivată! În detrimentul descărcării totale a bateriei, se recomandă încărcarea frecventă.

• Bateria este afectată de temperaturile ridicate
Acesta este un lucru parțial adevărat. În realiate, asta se întâmplă atunci când există variații de temperatură. Așadar, atât valorile prea ridicate, cât și cele prea mici afectează integritatea bateriei.

Consecințele acestei acțiuni constau în consumarea mult mai rapidă a acesteia. Potrivit celor de la Apple, temperatura cea mai mică recomandată pentru a utiliza un iPhone este de 0 grade Celsius. Spre deosebire de acestea, experții Samsung afirmă că aparatele pe care le produc oferă același randament chiar și atunci când temperaturile externe scad până la – 20 grade C și cresc până la 50 grade C.
Acestea sunt câteva dintre cele mai răspândite mituri cu privire la bateria smartphone-urilor, la autonomia acestora și modul în care ar trebui sau nu să fie folosite. Experții Stifler ne-au lămurit în legătură cu realitatea ce le vizează. De asemenea, tot aceștia ne fac recomandări, pentru a ne asigura că durata de viață a dispozitivelor mobile se va prelungi.

Atenția pe care o acordăm îngrijirii acestora este foarte importantă. Spre exemplu, tipul de acumulator întrebuințat poate juca un rol decisiv în acest sens, cele mai recomandate fiind întotdeauna modelele originale și apoi cele produse de firme cunoscute. O variantă tot mai accesibilă o constituie încărcătoarele portabile, în acest sens pe stifler.ro fiind disponibile produse calitative diverse, la prețuri speciale.