Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tineri prinși fără mască, avertizați și sfătuiți de jandarmii vâlceni

Echipajul de jandarmerie aflat în serviciu pe raza cartierului Nord din Râmnicu Vâlcea a observat sâmbătă, 10 octombrie a.c., că într-un părculeţ, un grup de 10 tineri nu respectau măsurile de protecţie sanitară în ceea ce priveşte răspândirea virusului SARS-COV2.

Tinerii cu vârste cuprinse între 19-21 ani, au fost interceptaţi şi informaţi asupra faptului că purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise, în cazul în care sunt mai mult de două persoane care nu fac parte din aceeași familie, are caracter obligatoriu, iar nerespectarea acestei prevederi poate atrage sancţiuni cu valori cuprinse între 500 şi 2500 lei.

De asemenea, jandarmii au atras atenţia tinerilor că nu trebuie să se expună riscurilor cu bună ştiinţă şi le-au pus în vedere regulile de igienă, respectiv protecţie sanitară impuse de contextul actual.

Jandarmii au dorit ca tinerii să conştientizeze faptul că viaţa şi sănătatea lor, precum şi a persoanelor din jurul lor este cea mai importantă şi nu au aplicat sancţiuni contravenţionale.

Pentru că preţuim viaţa, vom fi în continuare la datorie 24/24h şi vom acţiona alături de celelalte forţe de ordine pentru prevenirea şi răspândirea virusului SARS-COV2.