Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tâlhar la 17 ani

• Băiatul i-a smuls unei femei geanta şi a aruncat-o la pământ, cauzându-i mai multe leziuni. Băiatul de 17 ani, din Păuşeşti – Otăsău, a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, magistraţii vâlceni decizând să-l trimită după gratii pentru 19 zile.

A fost catalogat de profesorii şcolii unde învăţa, Grupul Şcolar Oltchim din Rm. Vâlcea, un copil problemă, pentru că obişnuia să chiulească mult şi  a rămas şi repetent anul trecut. Însă, nimeni nu s-a gândit că va ajunge un infractor de drept comun, care să tâlhărească în plină stradă. Este vorba de un elev de 17 ani, din comuna Păuşeşti – Otăsău, care a fost arestat pentru 19 zile. Acesta este acuzat de oamenii legii că a comis o tâlhărie în seara zilei de 29 martie, când i-a sustras cu violenţă geanta unei femei din Rm. Vâlcea. În urma cercetării la faţa locului şi a împrejurimilor, poliţiştii au găsit geanta abandonată în albia râului Olăneşti, fiind creat un prejudiciu aproximativ de 1.200 lei. „În urma investigaţiilor şi măsurilor întreprinse de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Rm. Vâlcea s-a stabilit identitatea  şi reţinerea suspectului în persoana lui C.A., de 17 ani, din comuna Păuşeşti – Otăsău” – susţine purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

Femeia tâlhărită a povestit că tânărul i-a smuls pur şi simplu geanta în care se aflau un telefon mobil, o sumă de bani şi documentele personale. Victima a opus rezistenţă, însă a căzut la pământ, suspectul reuşind să fugă cu geanta. „Partea vătămată a suferit mai multe leziuni, prezentându-se la Serviciul de Medicină Legală, necesitând pentru vindecare 30 de zile de îngrijiri medicale” – ne-a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Tânărul tâlhar a fost identificat de poliţişti abia marţi, 2 aprilie, când l-au prins şi reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, băiatul de 17 ani a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, magistraţii vâlceni decizând să-l trimită după gratii pentru 19 zile.

CLAUDIA STANCIU