Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
FOTO: www.cugetliber.ro

Suspecţi de furturi în judeţul Vâlcea, prinşi de poliţiştii din Constanţa. 23 de persoane au fost reţinute

FOTO: www.cugetliber.roÎn urma a 22 de percheziții desfășurate ieri de polițiștii IPJ Constanța la suspecți de furturi din locuințe, 23 de persoane au fost reţinute.

În urma descinderilor coodonate de Parchetul Curții de Apel Constanța au fost confiscate următoarele sume de bani: 23.973 de lei, 8.970 de euro, 1.553 de dolari, 5.000 de lire sterline, dar și bunuri, după cum urmează: 5 autoturisme, 41 de telefoane mobile, 14 cartele telefonice, bijuterii din aur şi argint, înscrisuri şi alte bunuri cu valoare probatorie, informează polițiștii de la IPJ Constanța.

Persoanele reținute sub acuzația de furt calificat au vârste cuprinse între 18 și 59 de ani, vor fi prezentate astăzi instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

„În sarcina membrilor grupării s-au probat, până în prezent, 42 de furturi, comise începând cu luna mai a anului 2015 pe raza judeţelor Constanţa, Galaţi, Vrancea, Giurgiu, Gorj, Vâlcea, Olt, Călăraşi, Argeş, Cluj, Covasna, Braşov Prahova şi municipiului Bucureşti. Cei în cauză ar fi apelat la mila mai multor persoane din cele 13 județe, iar după ce ar fi pătruns în locuințele victimelor, profitând de neatenția lor, ar fi sustras diverse bunuri. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 400.000 de lei“, transmit polițiștii de la IPJ Constanța într-un comunicat, potrivit agerpres.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale din Constanţa şi polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție de pe raza judeţelor unde au fost comise faptele.

POLIȚIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANDĂ:

• Nu acordați încredere în persoane necunoscute, care vă oferă sau vă solicită bani în schimbul unor așa-zise premii promoționale.
• Când la ușa locuinței apar persoane cu un comportament dubios, care solicită ajutor material sau își manifestă intenția de a se împrieteni pe diverse motive, apelați 112 sau la Poliție.
• Astfel, polițiștii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înșelăciuni ori furturi!