Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Stinge lumina în Ora Pământului şi economiseşte energie!

Astăzi, 19 martie, în intervalul orar 20:30 – 21.30, 2 miliarde de oameni vor face același lucru – vor stinge lumina. Nu pentru a dormi, ci pentru a-și arăta dragostea față de Pământ. Pentru că fericirea noastră, a omenilor, depinde de sănătatea și de viitorul Pământului.

Şi în acest an, de Ora Pământului, CEZ va contoriza economia realizată la consumul de energie electrică în municipiile din aria sa de operare. Grupul CEZ în România şi-a făcut o tradiţie din a participa în mod activ la evenimentul Ora Pământului, care se află la a 8-a ediţie. Va fi monitorizată, în staţii, consumul de energie din timpul acţiunii în cele şapte municipii reşedinţă de judeţ din aria CEZ de operare (Piteşti, Craiova, Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin, Slatina, Alexandria şi Râmnicu Vâlcea) şi vor fi comparate valorile înregistrate cu cele obţinute în săptămâna anterioară, în aceeaşi zi şi acelaşi interval orar.

Şi Jandarmeria Vâlcea s-a solidarizat acţiunii ,,Ora Pământului”. La nivelul tuturor unităţilor Jandarmeriei Române se promovează un consum raţional al energiei, pentru reducerea cheltuielilor administrative şi protejarea mediului înconjurător. Inspectorul general al Jandarmeriei Române, domnul General de brigadă Marin Andreiana a adresat un apel tuturor jandarmilor de a participa sâmbătă 19 martie a.c., la acţiunea ,,Ora Pământului”, în semn de susţinere a eforturilor globale împotriva poluării şi a încălzirii globale.

În România, peste 40 de orașe participă anual la eveniment. Clădiri simbolice, castele, monumente și instituții întrerup iluminatul în mod simbolic și găzduiesc evenimente tematice, iar sute de mii de locuitori sting lumina, în casele lor. Inclusiv Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume, care într-o oră consumă cât un oraș de 20.000 de locuitori, stinge luminile, în fiecare an, de Earth Hour și, mai mult decât atât, oprește iluminatul exterior pe parcursul nopții, în fiecare seară.