Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Statul Islamic a distrus Arcul de Triumf din Palmira

Duminică seara, 4 octombrie a.c., activiştii sirieni au anunţat că militanţii grupării Stat Islamic au distrus Arcul de Triumf din oraşul antic Palmira, monument vechi de 2.000 de ani.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului a transmis că militanţii SI au aruncat în aer arcul, dar au lăsat colonadele în picioare.

Aruncarea în aer a acestui obiectiv face parte din campania condusă de aceşti militanţi de distrugere a monumentelor istorice aflate pe teritoriile pe care le controlează în Siria şi Irak.

Arcul de Triumf a fost unul dintre cele mai cunoscute monumente din Palmira, oraş cunoscut de sirieni sub numele de „Mireasa deşertului” care lega Imperiul Roman de Persia şi Orient, şi ocupat de gruparea SI în luna mai. Arcul era aşezat deasupra străzilor oraşului antic, renumite pentru colonadele lor, informează agenţia Associated Press.

În ultimele săptămâni, militanţii SI au aruncat în aer două temple faimoase din Palmira, vechi de aproximativ 2.000 de ani şi au distrus trei morminte-turn.

UNESCO a calificat distrugerea drept o „crimă intolerabilă împotriva civilizaţiei”.