Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Speedwell semnează o nouă tranzacție pentru vânzarea unor loturi de teren în cadrul RIVERSIDE City, proiectul din Râmnicu Vâlcea

8 noiembrie 2021, Râmnicu Vâlcea

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell anunță vânzarea unor loturi cu suprafața totală de 3ha din terenul disponibil pentru proiectul RIVERSIDE City, amplasat la o scurtă distanță de centrul orașului Râmnicu Vâlcea, în zona Libertății-Ferdinand, în proximitatea noului centru comercial. Loturile au fost cumpărate de societatea ROMEO IMPEX COM S.R.L. reprezentată prin domnul Romeo Iliescu, în calitate de proprietar.

Proiectul RIVERSIDE City propune dezvoltarea unui nou cartier rezidențial. Mixul de unități include vile de tip urban cu un regim de înălțime de maxim P+2 și 12 blocuri de locuințe cu regim de înălțime ascendent, de la P+4 până la P+14. Acesta este amplasat într-o zonă industrială, în apropiere de faleza râului Olt și de centrul orașului.

PUZ-ul pentru întregul proiect a fost obținut în luna mai 2020. Acesta definește rețeaua de străzi din interiorul cartierului, accesele principale și spațiile verzi. De asemenea, PUZ-ul include și construirea unei artere de 4 benzi, paralelă cu faleza Raului Olt, urmând ca aceasta să creeze o legatură directă între cartierul Ostroveni și strada Republicii din cartierul Nord. Artera va trece pe lângă cartierul RIVERSIDE City și centrul comercial Shopping City. Dezvoltarea acestei zone se va realiza cu sprijinul Primăriei orașului Râmnicu Vâlcea.

În paralel cu închierea acestei prime tranzacții pentru proiectul RIVERSIDE City, dar și pentru dezvoltarea orașului, au fost demarate lucrările de construcție pentru infrastructura de transport în zonă.

Compania Speedwell se află în discuții pentru tranzacționarea altor loturi din teren, cu scopul dezvoltării rezidențiale.

„Prin intermediul proiectului RIVERSIDE City se urmărește reconversia unei foste zone industriale și transformarea acesteia într-un cartier rezidențial de care să beneficieze o mare parte din comunitatea din Râmnicu Vâlcea. Ne bucurăm pentru încheierea acestei tranzacții importante. Este o dovadă a faptului că există un interes crescut pentru dezvoltarea orașului. În momentul de față , alte loturi din cadrul proiectului se află în negociere, pentru vânzare.” declară Octavian Matache, Director Comercial în cadrul Speedwell.

„Suntem încântați de această nouă etapă care a început odată cu încheierea tranzacției de achiziție a terenului cu reprezentanții Speedwell. Experiența noastră în dezvoltarea proiectelor rezidențiale, împreună cu conceptul gândit de compania Speedwell pentru proiectul Riverside City, au facilitat concretizarea acestei tranzacții. Suntem încrezători că transformarea acestei zone va contribui la crearea unei noi comunități cu un standard ridicat de calitate a vieții și la dezvoltarea orașului Râmnicu Vâlcea.” a declarat domnul Romeo Iliescu.

Despre Speedwell

Speedwell are un portofoliu semnificativ de proiecte în România, incluzând Record Park în Cluj-Napoca, Triama Residence , The Ivy, Miro și SpacePlus în București, Paltim în Timișoara și Riverside City în Râmnicu-Vâlcea.

Pentru mai multe informații, persoana de contact este:
Octavian Matache, Commercial Director Speedwell
+4 (0) 747 494 217
[email protected]