Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: europafm.ro

Soția premierului Cioloș s-a îndrăgostit de VÂLCEA!

Foto: europafm.roPuţini cunosc faptul că primul contact al soţiei premierului Dacian Cioloş, Valerie Cioloş Villemin, cu România a fost în anii 1990, când viitoarea doamnă Cioloş a vizitat mai multe comune din judeţul Vâlcea. Acesta lucru a fost dezvăluit chiar de soţia premierului în cadrul unui interviu acordat Europa FM.

Valerie Cioloş Villemin a spus că s-a îndrăgostit de locurile şi de oamenii din Vâlcea, atunci când a intrat în contact cu viaţa din mediul rural, apreciind foarte mult deschiderea vâlcenilor, dar şi autenticitatea culturală.

„Iniţial am vrut să mă duc departe, în lume, şi mi-am dat seama că diferenţele culturale nu ajutau la apropierea sufletească cu oamenii şi de asta am ales să vin în Europa de Est şi România a venit cam firesc. Din toate poveştile România mă atrăgea şi am ajuns în cazul unei înfrăţiri, în ’95, două săptămâni. A fost o primă gustare aşa, o primă…Dar în ’96 am rămas şase luni în cadrul unei lucrări de diplomă şi atunci m-am îndrăgostit de oameni, de ţară, aşa tare”, a spus Valerie Cioloş, pentru Europa FM.

„Eram în mai multe comune, în sate, şi oamenii, deschiderea lor, autenticitatea lor adică eşti ceea ce eşti şi nu te prefaci şi am fost extraordinar de bine primiţi. Ne duceam la oameni şi mă primeau în casa lor, povesteau viaţa lor, fără chestii tabu, fără reţinere. (…) Îmi place să văd bunicile în faţa porţii când stau pe bănci şi se uită, vorbesc şi te salută când treci şi ador când vacile vin de la păşune şi îşi găsesc singure casa”, a mai spus doamna Cioloş.