Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Şoferii beţivi au făcut prăpăd în trafic

– În fiecare week-end, poliţiştii Serviciului Rutier Vâlcea ies la „vânătoarea” şoferilor ce au tupeul de a se urca la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Din nefericire, nici acest lucru nu-i sperie pe beţivii care produc şi incidente în trafic. La sfârşitul săptămânii trecute, două dintre accidentele de pe şoselele vâlcene au fost provocate de beţivi, care, după ce s-au îmbătat bine, s-au urcat la volan şi s-au „ciocnit” de capetele podurilor.

CLAUDIA STANCIU

claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orei 18.40, în localitatea Prundeni, Petre C. – 28 de ani, a găsit de cuviinţă să conducă un moped după ce toată ziua consumase băuturi alcoolice. Şi cum asta nu ar fi de ajuns, el s-a mai şi grăbit. Astfel că, la un moment dat, el a pierdut controlul mopedului, iar într-o curbă la dreapta, el s-a dezechilibrat, a intrat într-un cap de pod şi a căzut în şanţ. La faţa locului a ajuns imediat o ambulanţă, iar bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea, acolo unde a fost diagnosticat cu TCC acut deschis şi fracturi multiple la pumnul stâng. Dacă în cazul leziunilor a scăpat ieftin, de rigorile legii nu va scăpa aşa uşor. Asta pentru că, după ce a fost testat cu etilotestul, poliţiştii au constatat că Petre C. avea o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii i-au întocmit deja un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi pentru vătămare corporală. Un alt accident, cu un alt beţiv a avut loc în Rm. Vâlcea. Totul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.30, când Mircea B. – 28 de ani, din Obârşia – judeţul Olt, s-a urcat la volan într-o avansată stare de ebrietate. După ce a băut până noaptea târziu, bărbatul şi-a luat Dacia şi a plecat la plimbare. Nu a ajuns la nicio destinaţie însă, pentru că, având şi viteză, fiind şi condiţii meteo nefavorabile, omul a intrat direct într-un cap de pod. Din fericire pentru el nu a avut răni grave, doar o plagă tăiată la cotul stâng. Numai că, poliţiştii rutieri l-au luat imediat la întrebări şi l-au testat cu etilotestul. Astfel, s-a descoperit că bărbatul era beat criţă, având  o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. El s-a ales cu un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi pentru vătămare corporală.

Aproape de comă alcoolică la volan

Trebuie să menţionăm că cei doi protagonişti ai accidentelor prezentaţi de noi nu au fost singurii beţivi prinşi de poliţişti. Alţi doi indivizi au fost depistaţi de poliţiştii rutieri mergând pe şoselele vâlcene. Este vorba de Constantin M. – 33 de ani, care conducea sub influenţa băuturilor „bahice”, iar la testare s-a descoperit că era aproape în comă alcoolică, având o alcoolemie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, un alt bărbat a fost prins beat la volan în municipiul Drăgăşani. Duminică, 11 august, la ora 05.00 dimineaţa, Ilie P. a fost depistat de poliţiştii rutieri conducând un Matiz în stare de ebrietate. La etilotest s-a descoperit că avea o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi aceşti ultimi doi şoferi s-au ales cu dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi cu carnetul luat pentru 90 de zile.