Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Vocea Valcii

ŞEFI NOI LA POLIŢIA VÂLCEA

Vocea ValciiLa vremuri noi, oameni noi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea. Nu mai departe de zilele trecute, mai exact marţi, 26 mai 2015, au avut loc noi concursuri pentru ocuparea posturilor vacante de şefi de post. La „mezat” au fost scoase patru posturi. Este vorba despre Postul de Poliţie Cernişoara, Postul de Poliţie Costeşti, Postul de Poliţie Galicea şi Postul de Poliţie Laloşu.
Examenele au avut loc la sediul IPJ Vâlcea, iar preşedinţii Comisiilor de concurs/examen au fost subcomisarul de poliţie Daniel Constantin Truşcă, respectiv comisarul – şef de poliţie Emilian Muşulete. Sigur, trebuie să spunem că s-au format două comisii de concurs pentru că doar pentru şefia a două Posturi de Poliţie, din patru, au existat candidaţi. Aşadar, au susţinut examenele candidaţii pentru funcţiile din localităţile Galicea şi Costeşti.
În urma concursului, şef al Postului de Poliţie Galicea a devenit agentul Daniel Cioboratu, un poliţist venit de pe alte meleaguri, mai exact de la Bucureşti. De asemenea, nici Postul de Poliţie Costeşti nu va fi condus de un vâlcean, pentru că examenul a fost câştigat de un ialomiţean, un anume agent Constantin Pietraru.
Ei bine, trebuie totuşi să constatăm că cele două posturi de poliţie de la Laloşu şi Cernişoara rămân în continuare fără şefi, în condiţiile în care nimeni nu a dorit să se înscrie la concurs. Nu este de neglijat nici detaliul că în cele două localităţi au fost probleme mari cu poliţiştii. Dacă la Laloşu fostul şef de post a fost acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră al cărei dosar îl avea în cercetare, în schimb, la Cernişoara doi dintre poliţişti au intrat în conflict direct cu primarul şi cu cetăţenii, fiind acuzaţi de acte de violenţă şi de abateri de la codul deontologic profesional şi de la regulamentul intern.