Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Sarbatorim ziua Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil

Astazi 8 noiembrie este sarbatoarea Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, cunoscuta in popor drept „vara arhanghelilor” datorita temperaturilor mai ridicate decat ar trebui sa fie in aceasta perioada.

Arhanghelul Mihail este considerat capetenia ingerilor si se spune ca va lupta cu diavolul atunci cand va veni sfarsitul lumii.

Arhanghelul Gavriil este considerat arhanghelul bunelor vestiri fiind cel care a vestit-o pe Fecioara Maria ca il va naste pe Iisus si pe Zaharia ca se va naste fiul sau- Ioan Botezatorul.

Impreuna simbolizeaza biruinta binelui asupra raului si sunt considerati ocrotitori ai oamenilor de la nastere pana la moarte.

In aceasta zi de sarbatoare nu se fac treburi gospodaresti iar in unele zone ale tarii exista traditia ca finii sa-si viziteze nasii oferindu-le colaci.

Peste 1,3 milioane de romani sarbatoresc isi astazi onomastica, purtand numele celor doi arhangheli sau derivate ale acestora. Cele mai frecvente sunt: Mihai, Mihaita, Mihaiu, Mihaela, Mihut, Gavrila, Gabi, Gabriel, Gabita, Gabriela.