Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Rozin Ceauşescu, noul şef al SC Pieţe Prest SA

SCHIMBARE. Rozin Ceauşescu, fostul director coordonator al AJOFM Vâlcea,  a fost numit vineri, 30 iulie, şef peste  societatea SC Pieţe Prest SA, societate înfiinţată special de primarul Romeo Rădulescu, pentru a-şi ascunde şomerii din Primărie şi de la partid. Noua societate are foarte mulţi angajaţi în sectoare care nu aduc  venituri, în condiţiile în care primarul a declarat că aceasta se va susţine din venituri proprii. Pieţe Prest va avea 30 de încasatori de taxe la WC publice şi doar 24 la sere.

Rozin Ceauşescu a fost numit în funcţia de director coordonator  al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea (AJOFM), în data de  19 noiembrie 2009, imediat după scoaterea PSD de la guvernare, printr-o ordonanţă a premierul Boc, deşi acesta nu era funcţionar public. Curtea Constituţională a declarat toate cele trei ordonanţe neconstituţionale, iar premierul a fost obligat să-şi retragă toţi oamenii numiţi ilegali în fruntea deconcentratelor. La Vâlcea, problema a fost rezolvată de primarul democrat Romeo Rădulescu care a înfiinţat special o societatea de ,,recuperare a şomerilor de partid”.

Aceştia au revenit în câmpul muncii, vineri, 30 iulie 2010, în cadrul şedinţei  Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, şedinţă care a avut  pe ordinea de zi 21 de rapoarte şi proiecte de hotărâri plus punctul „Diverse”. Trei puncte de pe ordinea de zi le-au fost dedicate special, pentru asigurarea legalităţii. Printre devize de lucrări, PUZ-uri şi modernizări de imobile, şomerii primarului şi-au recâştigat locurile de muncă desfiinţate  de premierul democrat Emil Boc.

Modul în care a fost făcută organigrama este altă poveste, una demnă de operele lui  Caragiale. Noua societate va avea 270 angajaţi, aproape jumătate dintre ei lucrează în sectoare care nu au nimic de-a face cu producţia aducătoare de venituri, aşa cum ar fi fost normal într-o societate care se pretinde a fi producătoare de roşii şi alte produse agricole, cum spunea primarul. Organigrama arată astfel: un director general, unul economic, unul tehnic şi un consilier juridic. Biroul tehnic de achiziţii –  5 angajaţi;  Biroul Contracte –facturare – 6 angajaţi;  Serviciul financiar – contabilitate – 10; Compartiment Aprovizionare – 2; Compartiment administrativ – 3; Compartiment auto -10; Serviciul personal – salarizare – 3;  Aprovizionare – 2;  Sector sere şi pepiniere – 24; Secţie prestări servicii, cimitire – 8, bază de agrement, Grădina zoologică şi moara Goranu – 25, întreţinere pieţe, târguri – 10; Secţia exploatare pieţe – 38; Secţia întreţinere spaţii verzi şi parcuri – 92. Conform HC, noua societatea va avea 30 de încasatori taxe WC publice, mai mulţi decât lucrătorii de la sere.

DANA NEDESCU