Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ROMEDIA caută oportunităţi pentru calificarea angajaţilor din domeniul mass-media

La întâlnirea Adunării Generale a Patronatului Presei din România ROMEDIA, care a avut loc la Greaca, în judeţul Giurgiu, în perioada 25 – 27 iunie a.c., preşedintele en-titre Teodor Vasiliu i-a predat ştafeta preşedintelui executiv Valentin Popescu, acesta fiind ales în unanimitate de cei prezenţi la întrunire. Tot în urma votului, preşedinte executiv a fost ales Florian Tincu, proprietarul ziarului “Jurnal giurgiuvean”. În unanimitate de voturi, au fost aleşi în funcţia de vicepreşedinţi: Romeo Popescu – Vocea Vâlcii, Enache Stoica – Transilvania Expres, Teodor Vasiliu – Jurnal de Dâmboviţa, Cristian Vasile – Jurnal de Argeş, Sorin Danciu – Jurnal de Călăraşi, Cornel Vasile –  proprietar Ziarul Ialomiţa, Cristian Jurj – Asociaţia Radiourilor Locale din România, Bogdan Ciuhodaru – 7 Est, TV Life Iaşi şi TV Bit Iaşi, Cătălin Dragomir – Viitorul Ilfovean şi Fluxul de ştiri PROMPT MEDIA şi Lucian Dunăreanu – Grupul de presă Banat TV.

romedia_giurgiu-(2)-copyÎn cadrul întâlnirii, participanţii au dezbătut multiplele posibilităţi privind accesarea de fonduri europene, s-a discutat despre elaborarea strategiei patronale pe anul în curs, dar şi pentru perioada următoare, precum şi despre metodele şi sistemele de colaborare între societăţile membrilor patronatului. Noul ales, preşedintele Valentin Popescu, a propus spre aprobare înfiinţarea unei comisii în cadrul Patronatului care să elaboreze un proiect de lege privind reducerea TVA-ului în mass-media, proiect ce va fi depus la Parlamentul României.

La întrunirea de la Greaca a participat, în calitate de invitat, secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, domnul Sorin Dumitru Ştefoni, împreună cu care reprezentanţii ROMEDIA au căutat oportunităţi pentru calificarea şi perfecţionarea angajaţilor din domeniul mass-media şi nu numai. „Contăm pe sprijinul dvs. de a ne fi de un real folos şi de a veni cu cât mai multe propuneri de proiecte, precum şi cu propuneri de soluţii pentru eliminarea decalajelor şi creşterii ratei de absorbţie a fondurilor europene. Doresc să reiterez poziţia Guvernului României şi a ministerului pe care-l reprezint de deschidere către dialog şi colaborare cu reprezentanţii mass-media, ai mediului de afaceri, ai mediului academic şi partenerii sociali. ” – a precizat secretarul de stat Sorin Dumitru Ştefoni.

Prezent la întrunirea ROMEDIA, directorul adjunct al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), Nicolae Popa, a anunţat că din 25 iunie a.c. demarează sesiunea de cereri de proiecte pe Măsura 121 – Ferme familiale, măsură care vine în sprijinul fermierilor mici, în special din zona montană, care pot primi între 5.000 şi 50.000 de euro nerambursabili.

De asemenea, Nicolae Popa a recunoscut importanţa patronatului ROMEDIA, considerându-l un vector important de transmitere a informaţiilor de la Ministerul Agriculturii către cei interesaţi să aplice pentru finanţări europene. Prin intermediul Romedia, directorul adjunct al APDRP a dorit să-i anunţe pe cei interesaţi că au fost deblocate fondurile din cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit şi că s-a finalizat evaluarea proiectelor depuse pe Măsurile 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri şi 121 – Dezvoltarea exploataţiilor agricole, iar rezultatele vor fi afişate săptămâna viitoare pe site-ul APDRP. Totodată, rezultatele pentru Măsura 123 – Procesarea produselor agricole, vor fi anunţate la sfârşitul lunii iunie, evaluarea şi selecţia proiectelor depuse pentru măsura 3.1.3 – Încurajarea activităţilor turistice se va finaliza în jurul datei de 15 iulie, iar pentru Măsura 3.1.2 – Întreprinderile mici şi mijlocii din mediul rural, rezultatele vor fi publicate la mijlocul lunii septembrie 2013.

MAGDA POPESCU