Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Businessman touching the brain working of Artificial Intelligence (AI) Automation, Predictive analytics, Customer service AI-powered chatbot, analyze customer data, business and technology

România va avea un Institut de Cercetare în Inteligenţa Artificială

România va înființa un Institut de Cercetare în Inteligența Artificială, care va dezvolta soluții tehnologice proprii, va colabora cu parteneri internaționali și va forma specialiști de top în domeniu, informează Agerpres. La Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a început construcția primului centru de cercetare în inteligența artificială din România, cu o investiție de peste 105 milioane de lei.

„Vedem zi de zi potențialul AI de a transforma multiple domenii, de la sănătate și educație, la securitate și administrație publică. Prin acest institut, România va putea dezvolta soluții tehnologice proprii, colabora cu parteneri internaționali și forma specialiști de top în domeniu”, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, la inaugurarea oficială a lucrărilor de construcție.

Această investiție plasează România în rândul țărilor care dezvoltă tehnologia viitorului, contribuind la rezolvarea problemelor birocratice și eficientizarea proceselor din sectorul economic.