Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
FOTO: PUBLIKA .MD

REVOLTĂTOR: Vânătorii italieni fac în Vâlcea ce nu pot face la ei acasă

FOTO: PUBLIKA .MDLa data de 03 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat o acţiune pe linia verificării respectării prevederilor legale la partide de vânătoare. Astfel, pe raza comunei Ioneşti, fondul cinegetic Scundu, au fost depistaţi doi cetăţeni italieni care se aflau la vânătoare, neînsoţiţi de organizatorul partidei.

Din primele verificări, s-a stabilit faptul că aceştia au vânat în zilele de 2 şi 3 noiembrie în plus faţă de numărul de păsări menţionate în autorizaţie, 41 de lişiţe şi raţe cârâitoare, aceste specii nefiind menţionate în autorizaţie.

Cei doi vânători italieni au închiriat 3 arme de vânătoare şi au cumpărat muniţia din jud. Ilfov, având asupra lor documente legale eliberate de autorităţile italiene pentru deţinerea, portul şi folosirea armelor şi muniţiei. Acestora le-au fost eliberate permise de vânătoare temporare.

Au fost ridicate în vederea cercetărilor 3 arme de vânătoare, cal. 12, 408 cartuşe, cal. 12, o barcă din aluminiu şi un motor de barcă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 42, alin. 1 din Legea 407/2006.