Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Reţeta zilei

Întotdeauna începutul de săptămână, respectiv ziua de luni, ne găseşte lipsiţi de chef şi de inspiraţie. Pentru cei în pană de idei sau în căutare de ceva nou culinar, vă oferim o reţetă foarte gustoasă şi uşor de realizat, pe gustul tuturor.

Budincă de macaroane cu brânză

O să vă trebuiască: 220 g. macaroane; 250 g brânză feta; 200 g mozzarela rasă; 3 ouă; 90 g zahăr; 30 g migdale mixate; 20 g unt
Cum o preparaţi?
• se pun macaroanele în apă clocotită, se fierb aproximativ 10 minute (sunt gata când încep să se albească şi se pot tăia cu furculiţa), se spală, se scurg foarte bine şi se prăjesc într-o tigaie în care am pus untul, mestecând uşor
• se bat ouăle cu zahăr într-un castron mai mare, adăugăm restul ingredientelor, păstrând 50 g mozzarela. Adăugăm şi macaroanele fierte şi prăjite, mestecând uşor.
• punem într-o tavă de chec hârtie de copt mai mare decât tava, unsă. Turnăm compoziţia obţinută mai înainte, presăm bine, acoperim cu hârtia rămasă pe marginea tăvii şi băgam la cuptor, la 180 de grade, timp de 20 minute.
• scoatem budinca cu hârtia din tavă, desfacem hârtia deasupra şi presărăm restul de mozzarela. Apoi băgăm din nou la cuptor, timp de 10 minute, tot la 180 de grade, de data asta direct pe grătar ca să se rumenească.
Înainte de a fi consumată se lasă să se răcească şi se taie felii mai mari. În cazul în care a mai rămas neconsumată, se păstrează în frigider într-o pungă.
Poftă bună!