Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Zacuscă de vinete şi ciuperci

Ce vă trebuie? 2 kg vinete, 1 kg ceapă, 1 kg ardei capia roşu, 1 kg ciuperci champignon, 300 ml ulei, pastă de roşii, 1 lingură piper boabe, 3-4 foi dafin, sare.

Cum se prepară? Se coc vinetele şi ardeii capia pe tabla încinsă sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curăţă şi se lasă să se scurgă. Se curăţă ceapa şi se taie. Se pune la călit în uleiul încins, până se aureşte.

Vinetele se toacă, ardeii se taie cubuleţe şi ciupercile se taie feliuţe subţiri. Se pun toate peste ceapa călită. Se adaugă pasta de roşii, sare, piper, foi de dafin după gust.

Se lasă să fiarbă la foc mic circa 2 ore. Se amestecă din când în când să nu se lipească.

Se pune zacusca fierbinte în borcane şi se dau la cuptor pentru încă 10-15 minute. Se scot din cuptor, se pun capacele, şi se lasă borcanele acoperite până a doua zi.

Poftă bună!