Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Vinete umplute cu carne şi caşcaval

Ce vă trebuie? 4 vinete potrivite, 400 g carne tocată de curcan, 2 cepe, 1 legătură pătrunjel, 4 căţei usturoi pisaţi, 200 g ciuperci, 1 lingură rasă oregano, 1 morcov, 1 ou, 150 ml apă, sare, piper. Pentru garnitură: 8 linguri de smântână, 300 g caşcaval, 2 ardei graşi verzi mari, 4 ardei capia mari.

Cum se prepară? Speli vinetele, le cureţi de cotoare şi le tai jumătăţi. Le scoţi miezul. Cureţi şi speli ceapa, ardeii graşi, morcovul şi ciupercile. Tai mărunt ceapa şi dai pe răzătoare morcovul. Toci ciupercile şi pătrunjelul. Amesteci într-un bol carnea tocată cu oregano, oul, morcovul, ciupercile, căţeii de usturoi pisaţi, pătrunjelul, ceapa, sarea şi piperul, după gust. Umpli jumătăţile de vinete cu amestecul de carne şi le aşezi într-o tavă. Pui printre acestea bucăţi de ardei gras şi capia. Adaugi apă, potriveşti din nou de sare şi piper şi le coci la cuptor circa 40 de minute.

Cu 10 minute înainte de a fi gata, presari peste vinetele umplute şi legumele din tavă caşcavalul ras şi torni smântâna. Laşi până când se gratinează.

Poftă bună!