Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Vinete bărcuţă

Ce vă trebuie? 3 vinete (aprox 1 kg ), 500 g piept pui fără os, 4 roşii, 2 cepe, 1 ou, 4 felii de caşcaval, 200 ml ulei pentru prăjit, rozmarin măcinat, amestec mexican (coriandru, chili, muştar, morcov, paprika), piper, usturoi, 1 leg. pătrunjel verde.

Cum se prepară? Vinetele se spală şi se şterg cu un prosop de hârtie. Roşiile se taie felii, iar caşcavalul se taie fâşii de 1 cm. Cu ajutorul cuţitului pentru legume, se taie fâşii din coaja vinetelor, din cm în cm, apoi se taie vinetele în jumătăţi începând de la codiţă. Se formează 6 jumătăţi, li se scobesc mijlocul, formând nişte bărcuţe din vinete. În uleiul încins se prăjesc bărcuţele din vinete, cam 3 minute pe fiecare parte.

După prăjire, cât se ţin bărcuţele de vinete la scurs, se taie pieptul de pui în cubuleţe mici, iar miezul de la vinete, ceapa şi pătrunjelul se toacă mărunt cu ajutorul tocătorului de alimente.

În 2-3 linguri de ulei (rămas de la prăjirea vinetelor) se călesc 5 minute ceapa şi vinetele mărunţite, apoi adăugăm pieptul de pui şi o lingură de pătrunjel.

Se presară condimente (după gust) şi se trage compoziţia de pe foc, lăsând să se răcească 10 minute, apoi adăugăm oul. Cu această compoziţie umplem toate bărcuţele din vinete, deasupra lor se întind fâşii de caşcaval şi felii de roşii. Într-o tavă se toarnă o ceaşcă cu apă, se aşează bărcuţele şi se introduc la cuptor pentru 10 minute.

Decorăm cu pătrunjel verde tocat mărunt. Se pot servi cu smântână!

Poftă bună!