Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Varză de Bruxelles gratinată

Ce vă trebuie? 500 gr varză de Bruxelles, 4-5 linguri pesmet, 2 linguri nuci măcinate, 1-2 căţei usturoi, 3 linguri caşcaval vegetal ras, 1/2 linguriţă fulgi de chili, 2-3 linguri ulei de măsline, mărar (opţional)

Cum se prepară? Lăsăm varza de Bruxelles să fiarbă pentru cca 10-15 minute (trebuie să fie fierte bine dar încă crocante) apoi o scurgem şi o lăsăm să se răcorească 3-4 minute. După ce s-au răcit puţin, tăiem fiecare vărzuţă în două.

Separat, amestecam pesmetul cu usturoiul dat prin răzătoarea cu găuri mici, nucile măcinate, caşcavalul, fulgii de chili şi, dacă doriţi, mărarul tăiat mărunt. Tăvălim jumătăţile de varză prin acest amestec şi le aşezăm într-o tavă unsă cu 2-3 linguri de ulei de măsline. Le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30 minute. După 15 minute, întoarcem vărzuţele pe cealaltă parte.

Poftă bună!