Ce vă trebuie? 1 kg ciocănele de pui, 2-3 foi de dafin, 700 gr fasole păstăi, 1 conservă de roşii mărunţite în suc propriu, 2 cepe, 1 morcov, cimbru, ulei de floarea soarelui, 1 legătură mărar pentru servire, sare şi piper.
Cum se prepară? Puiul se prăjeşte puţin în uleiul încins, apoi se scoate pe şerveţele absorbante. Scurgem apoi uleiul dacă avem prea mult şi călim ceapa şi morcovul tăiate mărunt, împreună cu dafinul şi cimbrul.
Când sunt legumele călite, se adaugă puiul, fasolea păstăi, roşiile, o cană cu apă şi lăsăm la fiert, cu capac, pentru 30 de minute. Dacă scade prea mult, mai putem adăuga apă sau suc de roşii. Sărăm şi piperăm, apoi servim cât încă este caldă.
Poftă bună!
Lasă un comentariu