Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Supă cremă de dovlecei cu broccoli

Ce vă trebuie? 400 g dovlecei, 350 g broccoli, 1 ceapă medie, 2 căţei usturoi, 1.2 l supă de legume, 100 ml smântână, 1 lingură ulei, 1 vârf linguriţă usturoi granulat.

Cum se prepară? Călim ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Adăugăm dovleceii spălaţi şi curăţaţi de coajă, tăiaţi cuburi. Perpelim pe foc în jur de 1 minut, apoi îi punem în supa de legume împreună cu buchetele de broccoli pe care le-am spălat foarte bine sub jet de apă. Fierbem dovlecelul 5 minute, apoi adăugăm broccoli şi le fierbem împreună în jur de 15 minute. Luăm legumele şi le pasăm cu un mixer vertical împreună cu 800 ml supă. Putem păstra câteva buchetele foarte mici pentru a decora bolul de supă. Luăm un polonic din supa rămasă şi dăm într-un clocot cu usturoiul granulat. Turnăm peste crema de dovlecei şi broccoli. Adăugăm smântâna şi dacă mai este nevoie zeama în care au fiert legumele, în funcţie de cât de consistenţa pe care o dorim pentru supă.

O servim imediat, însoţită de crutoane de pâine.

Poftă bună!