Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Socata

Ce vă trebuie? 2 l apă, 150-200g zahăr, 4 flori de soc, 1-2 lămâi, un vârf de cuţit de drojdie uscată (opţional, doar dacă nu e soare ca să fermenteze natural)

Cum se prepară? Alegem un recipient transparent, un borcan de sticlă sau o sticlă de plastic de 2 l la care îi tăiem gâtul. Curăţăm florile de soc de impurităţi şi uscăciuni (dacă e cazul) fără să le spălăm (prin spălare vom pierde toată aroma ce stă în polen). Aşezăm florile în recipient, adăugăm lămâia tăiată în bucăţi mai mari şi peste toate adăugăm zahărul. Adăugăm 2 l de apă, amestecăm bine, acoperim sticla/borcanul cu un tifon şi o/îl aşezăm într-un loc însorit în aşa fel încât să fermenteze. În cazul în care nu aveţi unde să ţineţi socata în soare, adăugaţi şi un vârf de cuţit de drojdie ca să acceleraţi fermentaţia.

Timp de 3 zile amestecăm de 2 ori pe zi în socată ca să nu se bălească. Gustăm şi când considerăm că e suficient de acidulată strecurăm socata şi o păstrăm la frigider.

Poate fi păstrată la frigider pentru mai mult timp, devenind ca o şampanie după 1-2 săptămâni.