Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Şalău la cuptor

Buna vestire… zi aducătoare de veşti minunate! Fiind dezlegare la peşte, se spune că acela care gustă peşte de Buna vestire se va simţi tot anul ca peştele în apă.

Ce vă trebuie? 1/2 kg şalău; 1/2 kg cartofi; 100g ciuperci; caşcaval; 2 ouă; 1 lingură făină; 1 cană lapte; 100g smântână; 150g unt; sare; piper.

Cum se prepară? Se curăţă şi se spală peştii după care se pun la fiert un sfert de oră. Se lasă puţin să se răcească apoi se curăţă de piele şi de oase şi se îndepărtează căpăţânile. Între timp se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi felii şi ouălele într-o oală cu o linguriţă de sare. Laptele se fierbe împreună cu jumătate din cantitatea de unt, se adaugă făina amestecând încontinuu pentru a nu se face cocoloaşe şi după un sfert de oră se potriveşte cu sare şi piper. O parte din sosul astfel obţinut se pune într-un vas de iena tapetat cu unt, se face un strat de cartofi fierţi, se aşează în mijloc fileurile şi pe margine rondele de ou şi ciuperci. Se rade caşcaval deasupra şi se completează cu sosul rămas. Untul se taie în cubuleţe şi se împrăştie pe suprafaţa vasului şi se adaugă smântâna. Se ţine o jumătate de oră în cuptorul încins. Se serveşte cald.

Poftă bună!